(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Výborná kuřecí stehýnka,pečená se zelím
Potřebné ingredience
6 až 8 kuřecích horních stehen,10dkg anglické slaniny,1sklenice(či 2)sterilovaného zelí od Hamé
Postup přípravy
Velmi jednoduchý,rychlý recept,ale neskutečně dóó´brýýýý pokrm!Dno zapékací mísy pokryjeme angl.slaninou,vložíme stehýnka,posypeme kořením(já používám Zlaté kuře)na to vylejeme sklenici zelí i s nálevem a vměstnáme do mezer,aby se stehýnka se shora opekla.Dle potřeby podlévám.Někdy pro chuť přidávám hořčici,která se zelím vytvoří výbornou šťávičku.Dáme do vyhřáté trouby,pečeme dozlatova.Mně osobně chybí víc zelí,tak teď si tam přidávám co se vejde...Kuře zmizí během odpoledne!
před troubou
po troubě!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KAČURA
(upraveno)
8. 1. 2009, 9:41
Tak včera jsem dělala a opravdu výýýýýýýborné použila jsem i hořčici a šťávička opravdu výborná,k tomu bram,knedlíček a pivíčko,to vše v půl osmý večer a bylo po novoročním předsevzetí nejíst večer ale z trouby šla taková vůně že to nešlo odolat.Díky za vložení skvělého receptíku
Carcooolka
(upraveno)
1. 1. 2009, 21:31
Jde to dělat i s červeným zelím?
Janžurka
(upraveno)
8. 1. 2009, 23:13
@Carcooolka
jo...zelí má akorát po tepelné úpravě vyblitou barvu...ale chutná stejně
Beata27
(upraveno)
3. 9. 2007, 8:53
Musím pochválit za úžasný recept,oblizujeme se ještě teď, přidala jsem hořčici,jak jste psala a fakt bomba, díky za recept.
Janžurka
(upraveno)
4. 9. 2007, 7:10
@Beata27
To jsem ráda,že se to povedlo!!!Vlastně není co zkazit!
judunaja
(upraveno)
2. 9. 2007, 20:43
Díky za nápad, já to dělala z vepřového. Přímo skvostné
jitkafaiglova
(upraveno)
2. 9. 2007, 8:53
známe to taky, ale ještě s tymiánem, musí se s ním, ale opatrně, je moc voňavej, jinak je to
sulipupi
(upraveno)
9. 8. 2007, 12:21
Je to mňamka, my to děláme ještě tak, že na konci pečení ve smetaně rozmícháme nastrouhaný eidam (nebo nivu) a zalijeme tím celý pekáč a ještě chvíli zapečeme.
Janžurka
(upraveno)
12. 8. 2007, 10:59
@sulipupi
Tak pro změnu také vyzkouším,díky za tip!
Vuruk
(upraveno)
9. 8. 2007, 9:36
Také jsem vyzkoušela a je to fakt mňamka!!
Janžurka
(upraveno)
16. 8. 2007, 9:51
@Vuruk
Děkuji za pochvalu!
regis
(upraveno)
29. 7. 2007, 13:50
diky za recept,taky nam chutnalo a priste prihodim urcite jeste jedno zelicko.
Janžurka
(upraveno)
30. 7. 2007, 9:26
@regis
Děkuji za chválu...a pívo k tomu taky dobrý!!!! Já si budu muset koupit hlubší mísu,neb mně se tam zelí už víc nevleze a taky mi chybí...
smíšek
(upraveno)
29. 6. 2007, 22:20
Já ještě přidávám čabajku nakrájenou ona pustí šťávu a je to pikantnější milujeme tuto baštu někdy naplním celé kuřátko dovnitř dám část zelíčka s čabajkou a zbytek nasypu nahoru a je to taky super
konvalinka30
(upraveno)
29. 6. 2007, 16:16
Já jsem zkoušla najdříve kuřecí stehna a pak mi napadlo, že vepřové by mohlo být chutnější. Tak jsem dala vrstvu kysaného zelí, pak slaninu, cibuli, krkovici na plátky posypanou vegetou, kmínem a pepřem, zase cibuli a zelí jako poslední vrstvu, Trochu podlít, pár kousků másla a šup s tím do trouby. Byla to naprostá fantazie.
joušín
(upraveno)
29. 6. 2007, 15:56
Já to udělala včera k obědu a výýýýýýýýýýýýýýýýýýýbornééééééééééééé díky za tip
Janžurka
(upraveno)
30. 6. 2007, 8:42
@joušín
To jsem ráda,my se toho také můžem UJÍST!!!
Monadelka
(upraveno)
28. 6. 2007, 12:19
Dnes jsem vyzkoušela a musím říct že nám všem moc chutnalo Tenhle receptík se u nás hned zabydlel.
hadriky
(upraveno)
25. 6. 2007, 16:59
Toto už jsem zkoušela s kysaným zelím, ale ze sterilovaným ještě ne. Budu muset otestovat, vypadá to dobře
vseta
(upraveno)
25. 6. 2007, 16:53
Také to dělám a jako přílohu k tomu milujeme bramborové knedle
Modama
(upraveno)
25. 6. 2007, 15:55
Chci se jen zeptat,co k tomu za přílohu??? Recept vypadá bááááááječně.
Janžurka
(upraveno)
25. 6. 2007, 21:53
@Modama
Já přílohy moc nemusím,ale je to víc jako pečené kuře,než "knedlovepřozélo",tak se brambor vařený,nebo americký hodí též. A nébó
Anula
(upraveno)
25. 6. 2007, 15:37
Výborné! Já ještě přidávám cibuli, na slaninku plátky česneku a podlévám střídavě vodou a smetanou. Je to pak super šťavnaté .
Boban1
(upraveno)
25. 6. 2007, 15:26
Tohle je fakt výborné, také dělám, ale zelí podusím na osmahnuté cibulce, trošku přisladím a nejdříve stehýnka "přikryju" zelím a ke konci pečení ho sundám ze stehýnek, aby se opekly. Dělám k nim brambor. knedlík a osmahnutou cibulku, celá rodina se normálně "odrovná" a pak jen funí...mňam..
Janžurka
(upraveno)
28. 6. 2007, 10:05
@Boban1
Tak dnes tam dám taky cibulku,alespoň nějaká změna,když to dělám,na přání rodiny,v tomto týdnu už podruhé!
Vlastina.K
(upraveno)
25. 6. 2007, 15:11
Zelíčko já můžu,mňam
keltka
(upraveno)
25. 6. 2007, 14:13
tak to vypadá nádherně